Zijn goud en edelmetalen duurder uit angst?

Het lijkt er op dat de verkiezingen in de Verenigde Staten de prijzen van edele metalen opdrijven. De oorzaak van de oplopende prijzen is niet te vinden in de verkiezingen zelf maar in de achterliggende angst voor de uitslag. Dat betekend goed nieuws voor de prijzen van goud, zilver en platina.

Er zijn verschillende vormen van angst in het spel op dit moment, en ze hebben allemaal hun eigen invloed op de prijzen. Die angsten hebben niet allemaal te maken met de verkiezingen in de Verenigde Staten. Onzekerheden over de toekomstige groei van het aantal banen en het al dan niet verbeteren van de persoonlijke economische toestand spelen zeker ook een rol. De gevolgen zullen dan ook voelbaar en meetbaar blijven tot lang na de verkiezingen.

Even een voorspelling

Dus, als de goudprijs boven de $1,400 per ounce uitkomt, zal ze zelfs op blijven lopen tot dicht bij de $2,000. Dat is tenminste de algemene verwachting van verschillende experts.

Goud futures kwamen al uit boven de $1,300 per ounce op woensdag terwijl de markt wachtte op de uitslag van de bijeenkomst van de Federale Commissie voor de Open Markt.

De markten blijven er van uit gaan dat de FED de rente nog dit jaar zal verhogen. Maar er bestaat ook een mogelijkheid dat de Centrale Bank in december de broekriem weer zal aantrekken. Goud futures voor december waren echter 1,5 % hoger en stonden op $1,307.60 per ounce.

De prijzen van edele metalen blijven stijgen.

De Centrale Bank is met haar marktactiviteiten er niet in geslaagd de prijzen verder te stabiliseren en er is nu een langzame groei te zien, de prijzen van goud blijven langzaam omhoog gaan.

Er is een algemene consensus dat de extreem lage niveaus van de rentevoet en het massale kwantitatieve versoepelingsbeleid van de Centrale Bank van de Verenigde Staten er niet in geslaagd zijn de wereldwijde groei te genereren en het vermogen van de FED om echte invloed uit te oefenen op de economie met haar toekomstige economische beleid is twijfelachtig.

De nabije toekomst.

De onzekerheid zal minder worden als de uitslagen van deze verkiezingen eenmaal bekend zijn, de trend voor een diep verval in de markt en een scherpe stijging van de prijzen voor edele metalen. Dit komt niet door een index van de angst over wie er de baas mag spelen in het Witte Huis, er zijn hier heel gewone markt mechanismen aan het werk.

Een reactie plaatsen