Opties gebruiken om in te spelen op een koersdaling

Opties zijn een goede manier om wat geld te verdienen. Op de aandelen markt zijn er velen soorten aandelen en opties die je kunt kopen. Hierbij kun je denken aan veel verschillende soorten indexen zoals verschillende geld eenheden, maar ook aandelen zoals olie en aandelen van grote bedrijven als ing, en randstad zijn populaire bedrijven. Opties zijn vaak dan ook bedoeld om in te spelen op een koers stijging of een koersdaling. Opties kunnen kort duren, een paar minuten zelfs, maar ook is het mogelijk om opties te kopen voor een langere periode. Ook voor een langere periode is het goed mogelijk om opties te gebruiken om in te spelen op een koersdaling.

Een koersdaling

Een koersdaling op de aandelen markt kan door veel gebeurtenissen voorkomen. Zo kan het zijn dat een bepaald bedrijf veel ontslagen heeft aangekondigd en dat daarom de aandeel van het bedrijf zakt. Put opties zijn dan ook de manier om in te spelen op een koersdaling. Door gebruik te maken van een put optie kun je geld verdienen op het moment dat de aandeel omlaag gaat. Wel is het altijd belangrijk om op tijd te stoppen. Het maken van een goede inschatting is dan ook erg moeilijk en kost veel ervaring en tijd. Bij een put optie is het goed mogelijk om op lange termijn, maar ook op korte termijn om geld te verdienen met aandelen die omlaag gaan. Het maximale verlies wat er gekregen kan worden bij een put optie is de betaalde premie voor de put optie.

De tijdwaarde is het belangrijke verschil tussen een optie en een aandeel. Het is belangrijk om hierbij een goede inschatting te maken over welke periode je denkt dat een aandeel omhoog en/of omlaag gaat. Daarnaast is het ook van belang om een goede aandeel uit te kiezen waarbij je verwacht dat er een hoog rendement te behalen valt. Wees dan ook kieskeurig in het proces van het maken van een goede inschatting. Ook de beweeglijkheid van een aandeel is een proces waarbij een goede inschatting gemaakt moet worden. Wanneer je een goede inschatting hebt gemaakt van een aandeel op een bepaalde termijn is het goed mogelijk om in te spelen op een koersdaling en dan ook met het beleggen geld te verdienen.

Een reactie plaatsen